Nejlepší a nejlevnější letecké zájezdy s all inclusive pro rodiny s dětmi

Jednoznačným hitem mezi leteckými zájezdy s all inclusive v uplynulých dvou sezónách byl ostrov Djerba. Důvod je jednoduchý: Je to kombinace výhodných cen a skvělého zázemí pro rodiny. Už jsem to naznačovala i v jednom z minulých článků, kde si můžete spočítat nejnižší cenu leteckého zájezdu s all inclusive pro vaši rodinu. A dneska vám zcela konkrétně ukážu dva hotely, kde se cenově dostáváme ještě pod tuto hranici a rodiny s dětmi tady byly nejspokojenější.

Nemusíte v nich totiž rezignovat ani na jednu z nejdůležitějších věcí pro to, aby rodinná dovolená byla co nejvíce v pohodě:

  • hotely jsou u pláže
  • jsou ve velmi hezké (tedy malé) vzdálenosti od letiště
  • mají skluzavky a tobogány
  • najdete tady v hlavní sezóně české animační kluby
  •  a let není příliš dlouhý

To, co ale budete muset pravděpodobně udělat, je malinko vykročit  ze své komfortní zóny.

Djerba leží v Tunisku, takže během své dovolené opustíte Evropu. Pokud to pro vás s dětmi bude poprvé, můžete mít menší nebo i větší obavy. Je to pochopitelné, já je také měla. A mohu vám říct, že na začátku jsem rodinám s dětmi prodávala především zájezdy v rámci evropského kontinentu.

To, co mě přesvědčuje, že obavy nejsou na místě, jsou návraty velice nadšených a odpočinutých rodin, které by za podobnou dovolenou v Evropě daly mnohem více peněz.

Pokud byl minulý rok o Djerbu velký zájem, odhaduji, že letos bude ještě větší. Druhou milou možností, kam se vydat za zájezdy s all inclusive, výbornou cenou a skvělým zázemím pro rodiny, je totiž Turecko, které kvůli nedávným událostem na politickém poli přestává platit za lákavou dovolenkovou destinaci. A to i přesto, že plážová letoviska jsou od místa sváru vzdálená přes tisíc kilometrů.

Takže v tuto chvíli, pokud chcete za svou leteckou dovolenou s all inclusive zaplatit co nejméně, máte tři možnosti:

  1. Zůstat v Evropě a zvolit Bulharsko, které se v rámci tohoto kontinentu pohybuje finančně nejníže. Ale také se smířit s tím, že budete muset, co se vybavení hotelu týče, dělat kompromisy. Hotel nebude mít zřejmě tobogány nebo nebude přímo na pláži. A pokud ano, bude cena vyšší, nebo tam bude nějaký jiný háček.

  2. Můžete zaplatit o něco víc a zvolit Řecko. A počítat s tím, že čím jste náročnější, tím víc peněz budete muset za dovolenou vydat.

  3. Nebo můžete překonat své obavy a vybrat Tunisko nebo Egypt, kde jsou ceny nejnižší a nemusíte dělat příliš mnoho kompromisů.

A) Tunisko, Djerba

Já v rámci Tuniska nejvíce doporučuji právě Djerbu, kde je moře čistší než na pevnině a ostrov má přece jen evropštější charakter.

A to všechno za mimoevropské ceny. Jediný, kdo si taky nepřijde na své, jsou milovníci šnorchlování. Ti prostě musí letět ještě o něco dál, a to do Egypta.

Hotely, o kterých mluvím, jsou: Caribbean World Djerba****+ a Hotel Club Magic Life Penelope Beach & Aquapark****+. Tady se můžete podívat na jejich cenové kalkulace:

Velikánská výhoda obou hotelů je, že mají výborné ceny i v případě, kdy jede jen jeden dospělý s dítětem. Stejně jako třeba hotel Prima Life Makadi***** v Egyptě, který jsem zmiňovala minule.

Další výhoda je, že pokud je vás naopak hodně, tak je ve dvoulůžkových pokojích s dvěma přistýlkami možné mít ještě i další dítě do dvou let. Což je v dnešní době spíš už výjimka. Jinak byste totiž museli vybírat mezi hotely, které mají 2+3 pokoje a  těch je velice málo. Právě tohle jste také často postrádali například u hotelu Esperides Beach**** v Řecku, o kterém jsem taky psala a kde se vám také líbila cena hlavně v červnových a zářijových termínech.

V těchto dvou hotelech na Djerbě je velice příjemná cena i o hlavních prázdninách, tedy v červenci a srpnu.

Ale obecně je tady koupací sezóna velice dlouhá. Takže pokud to nevydržíte až do prázdnin, tak sem klidně za letním počasím můžete zamířit už na začátku května a nejpozději pak na začátku října.

Moc hezkou recenzi mi jedna z čtenářek mého blogu poslala na první z hotelů, tedy na Hotel Club Magic Life Penelope Beach & Aquapark****+. Tady je:

Djerba je opravdu jiný Tunis, vstřícnější domorodci, více evropští, moc krásné a čisté pláže a moře, pozvolný vstup, občas trochu vlny. Je tam hodně teplo i koncem září a v říjnu prý také.

Žádné zažívací problémy jsme neměli, všechno je velmi čisté a profi.

V tom resortu je třeba v all inclusive programu i jízda na banánu a vodních lyžích, perfektní program pro děti i dospělé po celé dny i noci kromě sobot. Na místě jsou i čeští animátoři. Vše udělané citlivě mimo hlavní obytnou část, aby nebyl hluk na spaní. Byli jsme moc mile překvapeni.

Jela s námi i šedesátiletá babička a byla úplně nadšená! 

Co se týče druhého hotelu, tak Caribbean World Djerba****+ je hezky popsaný třeba v této recenzi.

B) Srovnání

Tak a teď se pustíme do srovnávání. Podíváme se na Bulharsko, konkrétně na hotel Riva***. Pokud jsou klienti rozhodnuti právě pro Bulharsko, tak jej moc ráda prodávám. Patří k těm 3*, do kterých se absolutně nemusíte bát jet, třeba jako hotel Kolymbia Sun*** v Řecku. Riva*** má dobrou cenu, atmosféru, výhodou je zahrada, kam se můžete v tomto velice dynamickém letovisku dobře schovat a mít klid.

Ale rozhodně není přímo na pláži a za tobogány budete muset vyrazit do veřejného aquaparku.

Ceny jsou tady někdy o něco vyšší, jindy o málo nižší než na Djerbě. Pokud jste rodina se dvěma dětmi, tak si můžete vybrat obyčejný dvoulůžkový pokoj s dvěma přistýlkami nebo pak už rodinný pokoj, kam se vejde až šest osob (maximálně dva dospělí + 4 děti do 11 let). Tohle je naprostá rarita, cenový hit. Protože už i hotelů, kam se do jednoho pokoje vejdete v pěti, je žalostně málo. Takže i z tohoto důvodu hotel Riva*** do tohoto článku plným právem patří.

Ale i pokud jste jen čtyři a rozhodně víte, že chcete mít oddělené pokoje za dobrou cenu, jste v tomto hotelu na správné adrese.

Ukážeme si i další hotel v Bulharsku. Je to spíš hotelový komplex Elenite Villas****, který je také něčím výjimečný, jinak by o něm nepadlo ani slovo. Je totiž, na Evropu, za moc hezkou cenu, dokonce i přímo na pláži a je v něm zdarma vstup do aquaparku. Jenže patří k těm případům, kdy tohle všechno tak trochu doprovází drobný háček. Cenově je hotel totiž srovnatelný s Djerbou, ale první dva hotely mají lepší a stabilnější služby.

Elenite není špatný, ale vyloženě pro méně náročné rodiny, které prostě chtějí zůstat v Evropě a jsou schopny pro slušnou cenu přivřít očko.

No, a pokud chcete rozhodně spíše zamířit do Řecka, doporučuji vám podívat se na hotely Esperides Beach**** , Gaia Royal**** a  Blue Sea Beach**** , které jsem viděla na vlastní oči a píšu o nich zde. Další hotely s tobogány, které jsem doporučovala už na minulou sezónu, najdete tady.

Pokud vás některý hotel osloví, ráda vám udělám aktuální kalkulaci přímo pro vaši rodinu a nabídnu i další možné alternativy. Stačí si zadat konkrétní poptávku zájezdu a uvést, který hotel se vám zamlouvá.

Eva Szopová
Maminka dvou úžasných dcer. Partnerka muže ze země tequily. Provozovatelka cestovní agentury Cesty s dětmi a autorka e-booku Návod na šťastnou koupi leteckého zájezdu k moři.
Komentáře